Samenwerking Jakajima en Brainport TechLaw

samenwerking

Effectieve verbinding van high-tech en juridische platforms in de Brainport regio

Aangezien nieuwe technologische ontwikkelingen vaak leiden tot ‘big business’ is het essentieel voor innovatieve bedrijven om hun kennis te beschermen. Intellectueel Eigendom (IE), maar ook wettelijke regelingen en financiering zijn niet alleen meer verplichte kost voor grote bedrijven en multinationals, maar juist ook voor high-tech startups en scaleups.

Pieter Hermans, CEO van Jakajima: “We merken bij onze high-tech events dat er veel vraag is naar kennis over wettelijke kaders en bescherming van ideeën. Om er zeker van te zijn dat een idee kans van slagen heeft, stappen investeerders alleen in nieuwe uitdagingen, als het IE goed vastgelegd is. Door de samenwerking met Brainport TechLaw bieden we toegang tot een heel netwerk van kennis op juridisch- en financieel gebied, zodat ook deze aspecten nog beter aan bod kunnen komen tijdens onze events.”

Niet alleen ondernemers moeten constant bijleren. Voor octrooigemachtigden, advocaten en financiers is het ook van groot belang om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen.

“Een groot deel van onze leden is werkzaam in de juridische-, administratieve en financiële sector”, zegt Richard Bijlard, Bestuursvoorzitter van Brainport TechLaw, “een samenwerking met Jakajima is voor hen interessant omdat ze zo direct op de hoogte blijven van de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen.  Tijdens Jakajima events is het mogelijk om één-op-één in contact te komen met deze high tech bedrijven. Op deze manier kunnen we gezamenlijk werken aan een nog sterkere positie van de Brainport regio, nationaal en internationaal”.

Pieter Hermans, Jakajima en Richard Bijlard van Techlaw Brainport voor het Evoluon

Over Jakajima
Jakajima is matchmaker voor innovators binnen de high-tech industrie, variërend van 3D printen tot photonics, van agrifood tot healthcare en van sustainable materials tot cargo drones. Jakajima organiseert een groot aantal internationale events waar bedrijven, kennisinstellingen, startups en scale-ups aan deelnemen om zo tot nieuwe partnerships, producten en services te komen.

www.jakajima.eu

Logo Jakajima

Over Brainport TechLaw (Brainport Centre for Technology & Law)
Brainport TechLaw biedt een laagdrempelig platform waar technologie en het juridische- en financiële elkaar ontmoeten. Door het organiseren van lezingen, events en trainingen voor hun leden, faciliteert de vereniging de uitwisseling van kennis en ervaring tussen (startende) technologiebedrijven en consultants als advocaten, accountants, octrooigemachtigden en financiële experts.

www.brainporttechlaw.nl

logo Brainport Techlaw

Download picture

Download Logo Jakajima

Download Logo Brainport Techlaw