Converging Media Conference: Inspelen op de digitale mediarevolutie

24 september 2014, Zebrastraat Gent

Op 24 september organiseren Jakajima en Boek.be de achtste editie van de Converging Media Conference in de Zebrastraat in Gent. Ruim 30 sprekers zullen er in plenaire en parallelsessies reflecteren over de uitdagingen voor de media- en entertainment sector. Bovendien zal tijdens de conferentie de eerste Book Lab Award uitgereikt worden aan het meest innovatieve en inspirerende (digitale) boekproject.

De media- en entertainment industrie zitten in zwaar weer. Printmedia verliezen massaal abonnees, de boekenverkoop lijdt onder de consumptie van internet en gaming, en marketing en e-commerce regeren het (digitale) speelveld. Als antwoord co-creëren spelers uit de diverse media-sectoren cross- en transmediale concepten, spelen ze in op de booming mobile business, gaan fusies aan en splitten, terwijl kleine start ups scoren met innovatie, en grote uitgeefconcerns moedig maar voorzichtig experimenteren met vernieuwende businessmodellen…

Zin om te proeven van deze digitale tsunami, nieuwsgierig naar de keuze van Elly’s Choice, getriggerd om in dialoog te gaan met Tom Kabinet of met een rasechte BookTuber? Een kijkje nemen in ons kopersbrein of een stap in de wereld van gaming, goggles en semantiek? Converging Media Conference serveert een ruim aanbod aan hartige digitale snacks. Van onderzoek tot praktijk, van gevestigde waarden tot kickstarting projects, van cross- tot transmediale initiatieven.

Kortom: innoverend, inspirerend en intrigerend.

Meer weten over programma, sprekers en registratie? www.convergingmedia.eu

Wij verwelkomen u graag op 24 september 2014 in de Zebrastraat in Gent.

Voor vragen

Contacteer Pieter Hermans –Pieter Hermans, matchmaker for innovators @ Jakajima  –  +31 (0)653550628 – p.hermans@jakajima.eu

 

Book Lab Award

Een innoverende stap in boekenland

In het kader van innovatie binnen de boekensector zullen 5 finalisten van de Book Labs, georganiseerd door Boek.be en iDrops, hun vernieuwende (digitale) projecten pitchen tijdens de Converging Media Conference. Een professionele jury én het aanwezige publiek zullen samen de winnaar verkiezen en belonen met de 10.000 euro Book Lab Award.

In twee creative Book Labs werd nagedacht over de toekomst van het boek en nieuwe opportuniteiten binnen het boekenvak. Nieuwe formats, innovatieve toepassingen, alternatieve leeswijzen, gewaagde businessmodellen, creatieve apps… ze passeren allemaal de revue. In één Development Lab worden vervolgens 5 finalisten klaargestoomd om hun concepten en projecten voor de leeuwen te gooien. Tijdens een intensieve hands-on driedaagse worden ze gecoached door een team van mentoren en experten. Hun concepten worden gemasseerd en gekneed tot een zuiver project. Kortom, een bezielend parcours voor uitgevers, schrijvers, webdevelopers, techneuten, illustratoren en allround creatievelingen.

Op het strijdtoneel
Literaire serendipiteit meets toolbox for transmedial writing, je eigen geschiedenis boeken of je stad voelen, of momentaan inhaken in een verhaallijn. Vijfmaal digitale innovatie mét, over en rond boeken.

Voor vragen

Contacteer Annemie Speybrouck – project manager Uitgeverij van de Toekomst @ Boek.be  –  +32 (0)478 58 54 13 – annemie.speybrouck@boek.be