3D content, de volgende stap voor uitgevers!

Met de snelle opmars van 3D printing ligt de nadruk vooral op 3D printers. Maar wat kun je met een 3D printer als je geen 3D content hebt.

Websites als Thingiverse, Youmagine en service providers als Shapeways, Ponoko, i.Materialise, Sculpteo, 3D Hubs etc. springen in dat gat, maar doen dat vooral om maar te zorgen dat er zoveel mogelijk 3D content beschikbaar komt, zodat de consument gaat 3D printen (gratis dan wel betaald).
Maar langzamerhand onstaat de behoefte naar ‘redacteuren’ / ‘curatoren’ die vanuit de content denken en niet vanuit het vullen van 3D printers, kortom de 3D publisher functie.

Als je tien jaar geleden had gezegd dat je social media redacteur was, dan werd je vreemd aangekeken. Nu gebeurt precies hetzelfde met de 3D publisher.

Dit internationale congres legt als eerste ter wereld de nadruk op het 3D uitgeven, ook al is het nog onbekend wat dat precies gaat inhouden en wat voor mensen daarvoor nodig zijn.
Om een goede discussie te starten zal een een keur van international bedrijven hun visie geven op 27 maart in B-Amsterdam.

De volgende bedrijven zullen een presentatie geven: 3Dwergen, Adobe, Microsoft, Museotechniki, Secured3D, CR8 • CREATE, Bird & Bird, CGTrader, 3DHubs, Youmagine.

Voor meer informatie over het congres, bezoek www.3dpublishingconference.com.
Voor het laatste nieuws kijk op @3dprintingevent op Twitter, of http://www.3dpublishingconference.com/news/ .